Coronaproof marathon voor het goede doel

22.04.2021

Nick en Jorn, twee vrienden, besloten om in coronatijden zelf een marathon te organiseren en geld in te zamelen voor de G-sport. Op 10 april was het zover en liepen ze hun marathon in de omgeving van Maaseik. Ze behaalden niet alleen een persoonlijk record, maar haalden ook een fantastisch bedrag op ten voordele van G-sport Vlaanderen.

Nick en Jorn

Door corona werden afgelopen maanden bijna alle sportwedstrijden voor amateurs afgelast of verplaatst naar een later tijdstip. Nick Simons en Jorn Huygen besloten om niet bij de pakken neer te zitten en om dan zelf een corona-proof marathon te organiseren én te lopen. Deze persoonlijke uitdaging wilden ze koppelen aan een goed doel. Ze kozen voor G-sport Vlaanderen om zo ook G-sporters meer kansen te bieden op sportgebied.

Op zaterdag 10 april liepen de nodige aantal rondes tussen Maaseik en Voorshoven tot ze aan 42,2 km zaten, de exacte afstand van een marathon. Omdat ze op voorhand het parcours hadden gedeeld, kon er op de dag zelf op coronaveilige afstand aangemoedigd worden door geïnteresseerde, enthousiaste supporters. Beide vrienden liepen niet enkel de marathon uit, maar vestigden ook een persoonlijk snelheidsrecord. Ondanks de slechte weersomstandigheden zijn ze trots op deze prestatie. Woensdag werd de stortingen gesloten en alle bedragen bijeengeteld. Het ingezamelde bedrag bedraagt maar liefst 1.400 euro. Nick en Jorn zijn (terecht!) zeer trots op hun prestatie en het ingezamelde bedrag dat integraal naar G-sport Vlaanderen gaat. 

Ondertussen hebben ze hun eerste kilometers weer gelopen na de marathon. Dit zal zeker een boost geven om voor de volgende marathon in oktober te trainen in Amsterdam. Zo zijn de volgende doelstellingen ook weer gesteld!

Nick Jorn overhandigen cheque