Lancering deelfietsnetwerk #Gfietst

07.07.2021

120 uitleenpunten in Vlaanderen voor aangepaste fietsen

Niet iedereen kan met een gewone fiets rijden, zeker voor mensen met een beperking is dit niet altijd eenvoudig. Vandaag lanceerden we daarom #Gfietst, een deelnetwerk met aangepaste fietsen voor mensen met een beperking.

Via meer dan 120 uitleenpunten over heel Vlaanderen kunnen nu aangepaste fietsen in alle soorten en maten gedeeld en ontleend worden. Op www.gfietst.be vind je meer informatie over de verhuurpunten en het aanbod. Zo heeft iedereen de mogelijkheid een recreatieve fietstocht te plannen met een fiets naar voorkeur.

deelfietsen

Er zijn fietsen in alle soorten en maten, geschikt voor mensen met én zonder beperking. Per locatie staat aangegeven welk aanbod er is, zoals bijvoorbeeld: rolstoelplateau- en riksjafietsen, of duofietsen en driewielers, of tandems en handbikes, ...

We willen nieuwe en bestaande partners stimuleren om mee te doen  en zo het lokale netwerk van deelfietsen uit te breiden. Ben je geïnteresseerd of heb je al een werking rond aangepaste fietsen? Laat het ons weten zodat we de krachten kunnen bundelen! 

Fietsen is een van de populairste sporten in Vlaanderen, zowel voor personen met als zonder een beperking. Buiten zijn, samen bewegen en plezier hebben, daar knapt iedereen van op. Wij vinden dan ook dat iedereen de mogelijkheid moet hebben om te kunnen fietsen! Middels dit deelfietsproject en de crowdfunding nemen we een heel aantal drempels weg.”

Nele Slabbinck