Buurtzorg & WZC Sint-Margaretha, Holsbeek

Omschrijving project

Minder valpartijen en meer sociaal contact dankzij de zit-crosstrainer
 

Het valrisico bij ouderen is groot. Toch kun je dat risico sterk verminderen, onder andere door minstens een halfuurtje per dag licht tot matig te bewegen. De fysieke fitheid en het uithoudingsvermogen nemen dan toe. Sporten op oudere leeftijd zorgt ervoor dat mensen langer zelfstandig blijven en meer sociale contacten hebben. Dat bracht ons op een idee.

Vanuit WZC Sint-Margaretha en Buurtzorg Holsbeek willen we zowel onze bewoners als ouderen uit de buurt zo lang mogelijk zelfstandig en in beweging houden. In ons woonzorgcentrum hebben we een groot aantal bewoners met een of meerdere fysieke en/of cognitieve beperkingen. We willen ook kwetsbare, thuiswonende ouderen bereiken. Hiervoor bouwen we op ons terrein een buurtzorghuis waar we deze inwoners van Holsbeek en buurgemeenten met ons in contact kunnen brengen. 

We hebben dus nood aan een toestel dat ouderen helpt om eenvoudige, repetitieve handelingen uit te voeren. 

Dat kan met een zit-crosstrainer, want hij bootst de natuurlijke wandelbeweging na. Oudere mensen kunnen ermee hun gangpatroon trainen én zo lang mogelijk behouden. Dankzij de vele instelmogelijkheden en de draaibare zetel is dit toestel breed inzetbaar. We zijn van plan de zit-crosstrainer in onze kine-ruimte te plaatsen. Dat is goed voor het sociale contact tussen onze bewoners en inwoners van de gemeente. Wat ook goed zou zijn: ons steunen voor dit beweegproject! 

 

Steun dit project

Bijdrage

Jouw informatie