CAS vzw, Leuven

Omschrijving project

Breng onze onderwaterfiets weer boven water!

Het Centrum voor Aangepast Sporten (CAS vzw) is een Leuvense sportclub voor personen met een beperking. Ons aanbod bestaat uit rolstoelbasketbal, rolstoelbadminton, zwemmen en conditietraining voor personen met een fysieke beperking, en badminton en voetbal voor personen met een verstandelijke beperking. We bieden verschillende sporten aan en organiseren jaarlijks een toernooi, een sportkamp en een sportweekend.

Elke week geven we zwemsessies aan personen met een fysieke beperking. Zij komen vaak uit revalidatiecentra, maar we ontvangen ook kinderen en jongeren uit het Buitengewoon Onderwijs, personen uit leefgroepen en geïnteresseerde individuen. Samen met studenten kinesitherapie begeleiden we hen individueel en op maat, zodat iedereen op eigen niveau kan trainen.

Ook werken we op méér dan het zwemmen alleen. Denk aan krachtverbetering, mobiliteit en evenwicht, tot en met meer functionele doelen zoals het verbeteren van het stappen, lopen, fietsen, zwemmen, zich veilig verplaatsen in het water, enzovoort. We gebruiken daarvoor onder andere een onderwaterfiets. Het verbetert niet alleen beenkracht en mobiliteit, maar ook evenwicht, houding en motoriek. Zo’n onderwaterfiets versterkt hun motivatie, plezier en zelfvertrouwen. Maar er is helaas een probleem …

Onze tweedehands onderwaterfiets is onherstelbaar stuk. De aankoopprijs van zo’n onderwaterfiets is hoog, maar wij hopen dankzij milde gevers een nieuw model te kunnen kopen. Geef onze zwemmers opnieuw de mogelijkheid om op de onderwaterfiets aan hun doelen te werken en zichzelf te blijven uitdagen. Breng onze onderwaterfiets weer boven water!

 

Steun dit project

Bijdrage

Jouw informatie