Dominiek Savio, Hooglede-Gits

Omschrijving project

Fietsen voor fietsen

Bij Dominiek Savio ondersteunen we kinderen, jongeren en volwassenen met een (neuro)motorische of meervoudige beperking of NAH (niet-aangeboren hersenletsel) in wonen, zorg en therapie, dagondersteuning, onderwijs en thuisbegeleiding.  Wij zijn actief in de hele provincie West-Vlaanderen met sites in Gits en Rumbeke.

Met ons project voor aangepaste deelfietsen willen we een toegankelijk aanbod creëren om aangepast fietsen in de ruime regio van Hooglede-Gits voor iedereen mogelijk te maken. Zo verruimen we kansen voor inclusieve ontspanning voor een brede groep van mensen die minder mobiel zijn en toch willen bewegen.

Daarom starten we een fietsdeelnetwerk op. We stellen onze huidige aangepaste fietsen beschikbaar voor zowel mensen met verminderde mobiliteit in de eigen gemeente als voor mensen die onze regio bezoeken. Ook willen we in onze gemeente fietsroutes aanbieden voor mensen met verminderde mobiliteit. Op langere termijn gaan we aangepaste inclusieve fietstochten organiseren, met gewone en aangepaste fietsen,

Het project van Dominiek Savio tot een succes maken? Daarvoor werken we samen met de gemeente Hooglede-Gits, De Waaiberg, WZC Ter Linde, dienstencentrum 'Zonder Zulle', Hoeve ter Kerst (Mariasteen) en het Bezoekerscentrum van Groep Gidts.

Om meer mensen de gelegenheid te geven te fietsen, hebben we meer fietsen nodig. We zijn van plan ons huidige aanbod uit te breiden met twee extra aangepaste duofietsen. Daarnaast willen we een bestaande fiets aanpassen met elektrische aandrijving, waardoor fietsen met de driewieltandem voor nog meer mensen mogelijk wordt. Geef jij ons daarvoor extra financiële wind in de rug? We kijken ernaar uit!

 

Steun dit project

Bijdrage

Jouw informatie