Dukes on Wheels, Zedelgem

Omschrijving project

Budgettaire driepunter voor drie nieuwe basketrolstoelen


Dukes on Wheels is als club geassocieerd met BC Oostende. Samen bouwen we aan een mooie club voor rolstoelbasketbal in Noord-West-Vlaanderen. We willen in onze regio de samenleving een duw in de richting van toegankelijkheid geven. Mensen met een fysieke beperking moeten vlot kunnen integreren.
In clubverband basketten is een ideaal middel daartoe. Basketbal is populair en spectaculair. Je speelt het met een team mensen, al dan niet met een beperking en met zowel mannen als vrouwen.

Dukes on Wheels wil zowel sportief excelleren als mensen recreatief laten basketten. En dat betekent ook: in jeugd investeren. Maar jongeren moeten dan wel over aangepaste en passende rolstoelen beschikken. Want een schaduwzijde aan onze sport is dat rolstoelbasketters met niet-aangepaste rolstoelen gevoelig zijn aan blessures – wat de sport onaangenaam maakt voor hen.

We willen een club met klasse zijn, waar de leden trots deel uitmaken van het team. Daar hoort ook goed materiaal bij en daarom is er ons initiatief ‘Basket for all’. Volwassen spelers zijn in het bezit van een eigen rolstoel, voor de jeugd en nieuwkomers waren we van plan elk jaar een viertal nieuwe basketrolstoelen te kopen, gedeeltelijk op maat gemaakt: groot, klein, zwaargewicht, pluimgewicht, steun in de rug … Maar onze plannen werden doorkruist.

Het coronaverhaal gooide roet in het eten, we kregen er geen nieuwe leden bij. Vandaar dat we nu opteren voor drie nieuwe rolstoelen, specifiek voor onze jongvolwassen spelers die hun al bestaande rolstoelen ontgroeid zijn. Natuurlijk gaan die laatste rolstoelen niet verloren, we gebruiken ze voor nieuwe leden. Zonder twijfel komen die er binnenkort weer aan. Komt jouw steun voor onze nieuwe basketrolstoelen er ook aan? Dan scoren we samen een budgettaire driepunter!

 

Steun dit project

Bijdrage

Jouw informatie