MeeGaan vzw, Herne

Omschrijving project

Bruut voor de Buurt
 

Een groot dorp? Met zijn 44,63 km2 is Herne dat zeker – letterlijk. In Herne vind je de vzw MeeGaan, een leer- en tewerkstellingsproject voor mensen met een beperking of mensen die (nog) niet in de reguliere arbeidsmarkt terecht kunnen.

Personen met een beperking ontdekken en ontwikkelen bij ons hun talenten, vaardigheden en krachten. Dat doen ze onder meer in ons Bakkersatelier ’t Bruut, waar zij onze ‘medewerkers’ zijn. Ze bakken er artisanaal en biologisch zuurdesembrood met bloem van lokale herkomst. Naast onze bakkerij hebben we ook een winkel, waar onze medewerkers de klanten zelfstandig leren bedienen.

Met ons nieuwe project ‘Bruut voor de buurt’ gaan – of beter: fietsen – we nog een stukje verder. We willen de producten van ons bakkersatelier door onze medewerkers met een elektrische driewielerbakfiets bij klanten laten leveren. Dat is ideaal voor deze tijden, want onze medewerkers bewegen op een ecologische manier, leren de buurt beter kennen en leveren vaak bij oudere mensen die minder sociaal contact hebben. In een eerste fase krijgen onze medewerkers begeleiding maar zodra ze de routes goed kennen, zullen ze zelfstandig de leveringen doen.

Wil ‘Bruut voor de Buurt’ tot een succes uitgroeien? Dan hebben we niet alleen forse fietsbenen nodig, maar ook stevige fietsen waarmee onze medewerkers de bestellingen tot bij klanten thuis kunnen brengen. We hebben twee elektrische fietsen voor ogen: een elektrische driewielerbakfiets en een gewone elektrische fiets. Zie jij daar ook brood in? Steun ons!

 

Steun dit project

Bijdrage

Jouw informatie