MPI Oosterlo

Omschrijving project

‘Een gezonde geest in een gezond lichaam in de buitenlucht’ - 'Iedereen Outfit'

Kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking vinden bij MPI Oosterlo ondersteuning op alle vlakken van het dagelijkse leven.

Aangezien we sporten belangrijk vinden, organiseren we heel wat sport- en beweegactiviteiten. Het voorbije jaar kon dat even niet. Een serieuze domper, want sport geeft hen een fantastisch verhaal van winnen en verliezen, samen sporten en grenzen verleggen. We moesten creatief zijn om onze cliënten te laten bewegen. En waar kon dat beter dan buiten?

Daarom kiezen we voor ons project resoluut voor de voordelen van sporten in de buitenlucht. Je kunt makkelijker je hoofd leegmaken, er komen meer endorfines vrij in je lichaam, het vermindert spanning en stress en je krijgt er een gratis dosis vitamine D bovenop.

Met het project ‘Iedereen Outfit’ willen we investeren in een reeks buitenfitnesstoestellen om onze sporters nog meer in beweging te brengen: een arm bike crosstrainer, push pull chair, rower, arm wheel, stepper, enzovoort. Een gezonde geest in een gezond lichaam in de buitenlucht, daar gaan we voor.

Met ‘Iedereen Outfit’ bereiken we honderden van onze mensen: jong en oud met een verstandelijke beperking, individuele sporters of kleine groepjes, iedereen zal zijn gading vinden binnen dit project en uitgedaagd worden meer te bewegen. Op onze centrale campus bevindt zich ook een BuSO school die we mee bij dit project zullen betrekken. En we kijken ernaar uit om in de toekomst ook G-sportclubs uit te nodigen vanuit ons partnerschap met Avalympics. Kortom, we zetten er met z’n allen onze schouders onder. Als ook jij je schouders hier mee onder wil zetten, kan je ons een financieel duwtje in de rug geven. Dank voor je steun!

 

Steun dit project

Bijdrage

Jouw informatie