OC Cirkant, Aartrijke

Omschrijving project

Outdoor fitness in een veilige en rustige omgeving

Orthoagogisch Centrum Cirkant richt zich op volwassenen met een verstandelijke, al dan niet meervoudige beperking en volwassenen met een niet-aangeboren hersenaandoening. Wij zijn gevestigd in Aartrijke en geven een warme thuis aan zo'n 130 bewoners. Daarnaast zijn er ook vijftien deelnemers van dagcentrum Horizon, die voor dagbesteding naar Cirkant komen. De volgende jaren zal het terrein van OC Cirkant nog aanzienlijk uitbreiden, onder meer met zorgflats, serviceflats en sociale woningen.

Voor al die mensen is bewegen en sporten dé bouwsteen voor een gezond lichaam. Bewoners die kunnen stappen gaan vaak wandelen tussendoor, maar voor rolstoelbewoners blijven bewegingsactiviteiten zoals wandelen en fietsen meestal passief. Daar willen we wat aan doen door outdoor fitnesstoestellen op ons terrein te plaatsen.

In ons bosje – waar de toestellen komen – zie je vaak ook buurtbewoners en kinderen van de minderjarigenvoorziening Rozenweelde in de buurt. Het is een veilige en rustige omgeving die voor iedereen open staat. We creëren dus meteen de kans voor iedereen om buiten in de natuur te sporten.

We kiezen voor twee duurzame toestellen die toegankelijk zijn zowel voor stappers als mensen in een rolwagen Het eerste toestel is een armtrainer met voetpedalen: ideaal om schouders, ellebogen, heupen, knieën en enkels te trainen. Het zorgt voor betere doorbloeding en uithoudingsvermogen van de bovenste en onderste ledematen. Het tweede is een armtrainer-toestel om schoudergewrichten en bovenrug te oefenen. Dat optimaliseert de flank- en longtop-ademhaling en stimuleert de doorbloeding van de bovenrug- en schoudergordelspieren.

Deze outdoor fitnesstoestellen zullen absoluut een meerwaarde betekenen bij de bewoners van Cirkant en vele anderen. Bewoners kunnen ook tussen de kine-beurten door gaan bewegen om spieren en gewrichten gezond te houden. En met die sterke, getrainde spieren zullen onze deelnemers aan de Special Olympics hopelijk nóg betere resultaten halen dan op de vorige editie. Maar eerst kijken we met z’n allen uit naar de geweldige resultaten van jouw financiële steun!

 

Steun dit project

Bijdrage

Jouw informatie