Powerchair Hockey Foundation, Waregem

Omschrijving project

Met een nieuwe powerchair naar het WK in Zwitserland
 

De successen van de Red Lions en de Red Panthers gaven een sterke impuls aan de populariteit van de hockeysport. Daar wil het Belgian National Team of Powerchair Hockey nog een extra steentje aan bijdragen, want ze nemen in 2022 deel aan het WK in Zwitserland.

Powerchairhockey? Dat is hockey voor personen in een uitgebouwde elektrische rolstoel. Je kunt het zien als een combinatie van ijshockey, veldhockey en zaalhockey. Powerchairhockey oogt enorm spectaculair, de spelers ‘rijden en vliegen’ in het rond. 

Vanuit de Powerchair Hockey Foundation vzw promoten en ondersteunen we deze sport. Onze organisatie houdt clinics in instellingen en revalidatiecentra: we brengen ons eigen materiaal mee, zodat iedereen kan proeven van deze spectaculaire sport. Ook organiseren we elk jaar een hockeykamp en we ondersteunen het nationale team  onder meer via een trainingsweekend. 

Voor het nationale team zijn een aantal jonge spelers opgeroepen. Sommigen hebben niet het geluk om met een sportrolstoel te kunnen sporten – wat essentieel is in een internationale competitie. Zo’n stoel is een loodzware investering, vaak niet haalbaar voor de familie. 

De Powerchair Hockey Foundation wil het nationale team ondersteunen. Wij zouden graag een goeie, nieuwe sportrolstoel aanbieden aan een speler die er zelf geen heeft. We kiezen één jonge belofte uit de selectie voor het WK, dan kan die speler met de nieuwe sportrolstoel trainen en wedstrijden spelen. Geef jij ons de budgettaire kracht om deze powerchair te kopen? Dat wordt een voltreffer!

 

Steun dit project

Bijdrage

Jouw informatie