Rolstoelbasketbal vzw, Wevelgem

Omschrijving project

Wegens groot succes: verdubbel onze rolstoelpool

Na een gedwongen pauze van twee jaar vindt – als alles goed gaat – in 2022 het International Easter Tournament Wheelchair Basketball in Blankenberge plaats. Door de organisatie van dit internationaal hoog aangeschreven toernooi verzamelen we middelen om het doel van onze vereniging te realiseren.

En dat doel is: het rolstoelbasketbal in Vlaanderen ondersteunen –  vooral de jeugdwerking en opleiding van beginnende spelers. We willen de clubs met een eigen jeugdwerking een extra impuls geven, zodat ze hun jeugdwerking verder kunnen uitbouwen. Dat doen we via verschillende projecten.

Zo is er ons project ‘Van binding tot strapping’, om iedere rolstoelbasketbalspeler van een goede strapping te voorzien. Maar het meest in het oog springende project is RBB Rolling Assist, dat we in 2020 hebben opgestart met de steun van de crowdfunding van G-sport Vlaanderen. We hebben toen dankzij de aankoop van vier aanpasbare rolstoelen een rolstoelpool gecreëerd.

Rolstoelbasketbalclubs in Vlaanderen kunnen bij RBB Rolling Assist rolstoelen lenen voor hun nieuwe jeugdspelers, zodat die over een goede en passende rolstoel kunnen beschikken. Zodra een jeugdspeler dan zijn of haar eigen (op maat gemaakte) rolstoel aankoopt, komt onze rolstoel terug in de rolstoelpool. Een nieuwe speler kan er dan gebruik van maken.

Het idee voor een rolstoelpool is een schot in de roos. Maar de vraag is groter dan ons huidige aanbod. Daarom willen we onze rolstoelpool van vier stoelen met nog eens vier aanpasbare basketbalrolstoelen uitbreiden. Steun jij dit succesvolle initiatief? Verdubbel mee onze RBB Rolling Assist rolstoelpool!

 

Steun dit project

Bijdrage

Jouw informatie