Sint-Lodewijk vzw, Wetteren

Omschrijving project

Doe mee aan #iksportmeemetSL voor een nieuw open multisportterrein
 

Sint-Lodewijk biedt ondersteuning, zorg en onderwijs aan 235 kinderen en jongeren. We maken tijd en ruimte om hen de nodige aandacht te bieden. Een meerwaarde daarin is sport. Al vele jaren organiseert SILOS (Sint-Lodewijk sport) sportmomenten op en buiten de terreinen van Sint-Lodewijk. Onze kinderen en jongeren komen in beweging en het laat ze dromen – cruciaal voor hun zelfontplooiing en ontwikkeling.

Alleen is de toegang tot sport voor hen veel moeilijker dan voor leeftijdsgenoten zonder een beperking. Het stelt hoge eisen aan de voorzieningen: we willen dat ze altijd beschikbaar zijn en dicht in de buurt van de potentiële gebruikers. Een multisport-oplossing is dan ideaal: relatief klein én flexibel in het aanbieden van een gemeenschappelijk platform voor veel sporten. Toch botsen we vaak op een steeds terugkerend probleem: er is altijd iemand nodig om de terreinen 'sportklaar' te maken.


Daarom creëren we nu een multisportterrein in openlucht. Sint-Lodewijk zorgt voor een sportveld met rubber gietvloer. Daar bieden we sport- en spelmogelijkheden aan, niet alleen voor onze eigen mensen, maar ook voor geïnteresseerden uit de omgeving om samen te bewegen en te sporten.

We maken op een multisportterrein met kunststof gietvloer aan beide zijden een wand met voetbaldoel en basketdoel. Er komt ook een stevig multisportnet. Deze permanente buiteninstallatie stelt onze kinderen en jongeren in staat tennis, badminton, speedminton, volleybal, netbal en hockey te spelen zonder bijkomende hindernissen. Met elkaar, maar ook met al wie wil komen meedoen. Ben jij sympathisant, buurtbewoner of volger op sociale media? Doe alvast mee met onze crowdfunding.

 

Steun dit project

Bijdrage

Jouw informatie