Sportwijk Schotte, Aalst

Omschrijving project

Open je portefeuille voor onze materialenportefeuille

Eendracht maakt macht. Dat weten voetballers in Aalst al langer, maar nu werken we in de ajuinstad ook met drie sportclubs onder de koepel van Sportwijk Schotte nauw samen: Atletiek Land Van Aalst, Koninklijke Turnkring Aalst en PIT STOP Sport Academy.

Sportwijk Schotte stelde vast dat er in Aalst een groot gebrek is aan sportmogelijkheden voor personen met een beperking. Door onze onderlinge samenwerking hebben we nu de mogelijkheid om niet één maar drie nieuwe G-werkingen op te starten. En we bekijken hoe we rechtstreeks met scholen buitengewoon onderwijs, revalidatiecentra en lokale G-sportclubs kunnen samenwerken.

We zoeken welke sport voor welke persoon het best geschikt is. Mensen met een beperking krijgen de kans om verschillende G-sporttakken te testen. Dat gebeurt onder meer tijdens het jaarlijkse G-sportkamp voor kinderen, in samenwerking met de stad Aalst.

Om ons G-sportaanbod uit te bouwen, hebben we een portefeuille met materialen nodig specifiek voor G-sport: mini-springpaarden, evenwichtsbalken, multigoals, ritmische hoepels, jagersballen … We houden die G-sportmaterialen niet voor Sportwijk Schotte alleen, maar willen ze ook delen met scholen, instellingen en gemeenten. Steun je het initiatief van onze materialenportefeuille? Onze uitleendienst zal op volle toeren draaien.

 

Steun dit project

Bijdrage

Jouw informatie