Ter Boogaerde, Zoutleeuw

Omschrijving project

Deze fiets moet rijden, stilstaan roest!

Dienstencentrum Ter Boogaerde is een afdeling van Kamiano vzw binnen de groep Stijn vzw. We streven ernaar om een warme thuis zijn voor mensen met NAH (niet-aangeboren hersenletsel).

Hoe zetten we de toekomst van onze bewoners in beweging? Hoe geven we hen de kans om met partner, broer, zus, vrienden, kinderen er op uit te trekken? Hoe kunnen we hen in contact brengen met de inwoners van Zoutleeuw en laten genieten van hun mooie omgeving? Door ze op de fiets krijgen! Een elektrisch aangedreven duofiets zal dit mogelijk maken.

We stippelen ook samen met de stad fietsroutes uit met verschillende afstanden en thema’s: tocht door de geschiedenis, natuurtochten, culinaire fietstochten, enzovoort. Met verenigingen nemen we contact op om aan hun fietsactiviteiten te kunnen deelnemen. En we stappen ook mee in het fietsproject ‘Iedereen mobiel’ opgezet door het programma voor plattelandsontwikkeling LEADERwerking Hageland+ in samenwerking met Mobiel21, een beweging voor duurzame mobiliteit.

‘Deze fiets moet rijden, stilstaan roest!’ is het motto dat we willen in de kijker zetten.

Ons eerste doel is om een elektrisch aangedreven en volledig op maat van onze bewoners samengestelde duofiets te kopen. Deze fiets helpt hen op weg naar een gevoel van vrijheid. Geef jij ons een financieel zetje?

 

Steun dit project

Bijdrage

Jouw informatie