Ter Heide, Genk

Omschrijving project

‘Paardrijden en fietsen, we love it!’

Ter Heide zet graag G-sporters in beweging. Zo is fietsen voor ons een belangrijke tool voor inclusie. Via onze uitgebreide vrijwilligerswerking krijgen veel mensen een inkijk in het leven van onze bewoners. Door het fietsverhaal zijn we niet meer een onbekend eiland. Samen met de buurtbewoners treden we naar buiten: we maken deel uit van de gemeenschap.

We trekken al jaren de kaart van het fietsen. Daarom willen we dit jaar ons fietsenpark uitbreiden met één nieuwe elektrische Opairfiets (een fiets waarop vooraan een kuipzetel staat) en een eigen fiets upgraden met een nieuwe motor en batterijsysteem.

Maar er is bij Ter Heide meer dan fietsen alleen. We hebben een lange geschiedenis wat betreft paardensport. Al jaren wordt er met de huifkar gereden, leren we bewoners paardrijden en laten we hen genieten van de omgang met deze prachtige dieren. Op onze vernieuwde campus bouwden we en centraal een nieuwe paardenstal en paddock. We hebben zelfs twee mensen in dienst die zich samen met enkele vrijwilligers over de paarden en hun ruiters ontfermen.

Paardrijden? Mooi! Maar natuurlijk moet je mensen ook op het paard kunnen zetten. En daarvoor willen we investeren in een tillift, aangevuld met allerlei spelmateriaal voor de hypotherapie van onze mensen.

Een nieuwe elektrische Opairfiets, een upgrade van een elektrische fiets, een tillift voor onze ruiters en materiaal voor hypotherapie. Da’s een flinke investering. Investeer je mee? Paardrijden en fietsen, we love it!

 

Steun dit project

Bijdrage

Jouw informatie