Triple Challenge Club vzw, Gent

Omschrijving project

‘Buddy’s en materiaal om de kloof te verkleinen’


Meedoen aan een wedstrijd is uniek, ook als het louter recreatief is. Je hoort het gejuich van de vele supporters langs het parcours. En je beleeft een onvergetelijk moment als je de finish haalt. Maar die geweldige ervaring is nog niet voor iedereen weggelegd.

Want de kloof tussen personen met een beperking – fysiek, mentaal en of financieel – en sport blijft vaak groot. Onze sportclub heeft als doel die kloof te verkleinen, zodat inclusief sporten en bewegen mogelijk wordt.

Daarom wil Triple Challenge Club aan toekomstige G-sporters een combinatie voorstellen: een beetje hulp van een buddy én sportmateriaal. We doen dat gratis, als échte vrijwilligers. Tijdens de opstart van onze club kregen we spontaan reacties van enkele bedrijven en organisaties. We kunnen enthousiaste medewerkers of leden inschakelen, zodat we het concept van Triple Challenge realiteit maken. En we knopen samenwerkingen aan met verschillende instellingen in Vlaanderen om met hun mensen te gaan sporten.

Vrijwilligers die buddy willen zijn mogen zich steeds melden, we kunnen niet met genoeg zijn. Natuurlijk is er ook materiaal nodig waarmee onze buddy’s met G-sporters op weg kunnen. Tegelijk willen we dat materiaal uitlenen aan al wie daar interesse voor heeft. Concreet gaan we voor twee looprolstoelen – voor een loopje van enkele kilometers tot marathons – en twee driewieler-ligfietsen of ‘trikes’. Help jij ons mee het doel van onze Triple Challenge Club waar te maken? Dan zijn wij jouw buddy! 

 

Steun dit project

Bijdrage

Jouw informatie