Vesta vzw, Belsele

Omschrijving project

Fit-o-meter voor onbeperkt sportplezier

Een fit-o-meter, kunnen we daarmee onze mensen méér in beweging zetten? Die vraag stelden we ons bij Vesta vzw, en we zijn meteen met een aantal van hen een fit-o-meter gaan uittesten. Vesta, dat is een woon- en dagondersteuning voor mensen met een verstandelijke beperking. We zitten op vijf locaties in het Waasland. Waarom is méér bewegen goed voor onze doelgroep?

Het vermindert de kans op kanker, dementie, hart- en vaatziekten en diabetes type 2. Je krijgt sterkere botten, hebt minder kans op valongelukken en functioneert gewoonweg beter. Dat zien we bij al onze mensen. En je mag er zeker van zijn, onze mensen zijn er verzot op!

Terug naar ons plan voor een fit-o-meter. Op onze locatie Hadewych willen we er graag eentje bouwen. We dagen zo ook iedereen uit om naar buiten te komen. Want de toestellen uitproberen en andere mensen ontmoeten, dat is altijd leuk. Kortom, we willen onze mensen op een laagdrempelige manier motiveren en aanzetten om te sporten. We maken de duurzame toestellen en spelelementen via kleine aanpassingen toegankelijk voor onze verschillende cliënten, want ze functioneren op verschillende fysieke en emotionele niveaus. Ook onze kinewerking zal het bewegingsparcours gebruiken bij revalidatie- of bewegingsprogramma’s.

We geloven dat deze fit-o-meter de verbinding en samenhorigheid tussen cliënten uit verschillende leefgroepen zal versterken. Ook geeft hij de mogelijkheid aan mensen uit de wijk om te komen sporten. Op deze manier lokken we nog meer interactie uit met de buurtbewoners en integreren we ons nog meer in de maatschappij. Daarnaast willen we dit aangepaste bewegingspad openstellen voor buso-scholen of gezinnen die kinderen met een beperking hebben. De fit-o-meter wordt een plaats waar ze elkaar ontmoeten, toejuichen en ondersteunen. Onbeperkt sportplezier? Geloof jij daar ook in? Steun onze fit-o-meter!

 

Steun dit project

Bijdrage

Jouw informatie