WZC Sint-Michaël, Essen

Omschrijving project

Handen samen in onze buurt dankzij de dynamische tuin 

WZC Sint-Michaël Zorggroep Zusters van Berlaar, Essen

Volgend jaar gaat ons lokaal dienstencentrum van start. Daar willen we ouderen ontvangen – zowel de bewoners van ons woonzorgcentrum als inwoners van onze gemeente.

Niet om stil te zitten, wel om te bewegen. Want dat is goed voor lichaam en geest, ook op latere leeftijd. Je voelt je goed, blijft zelfstandig en ervaart een opperbeste leefkwaliteit. Bewegen bevordert ook het sociaal contact, omdat het mensen samenbrengt. Beweeglijk, geanimeerd, levenslustig, energiek, vlijtig, veerkrachtig ... we maken onze doelgroep dynamisch in hun omgeving! 

Dat gaan we doen door een dynamische tuin in te richten. Zo’n tuin stimuleert senioren om regelmatig, ongedwongen en met plezier te bewegen. Ouderen voelen de impact meteen in hun dagelijks leven. Over een loophelling wandelen bijvoorbeeld verbetert de balans, versoepelt de enkelgewrichten, versterkt de beenspieren en brengt daarmee het valrisico in het dagelijks leven omlaag.

Onze dynamische tuin wordt samengesteld uit allerlei toestellen gericht op actief bewegen en actief het geheugen trainen. De tuin komt op ons grote en groene domein waartoe ook kinderen van lagere school Sint-Jozef en mensen uit de buurt toegang hebben. Met dit project spelen we sterk in op de noden in het wijzigende zorglandschap. Onze bewoners zullen samen met nog thuiswonende senioren kunnen genieten van de positieve effecten van bewegen. Wij van onze kant kijken uit naar de positieve effecten van uw dynamische bijdragen.

 

Steun dit project

Bijdrage

Jouw informatie