Fietsbieb - beweging.net

“Aangepaste kinderfietsen voor de Fietsbieb”

De Fietsbieb is een ‘bibliotheek’ van kinderfietsen, bedoeld voor kinderen van 2 tot 12 jaar. De fietsen zijn te ontlenen voor lange periodes en tegen lage prijzen. Je vindt Fietsbiebs in West-Vlaanderen, Limburg, Antwerpen en Brussel. Ook in Vlaams-Brabant starten we binnenkort, we kregen in onze regio nu al de vraag: “Super initiatief, zijn er ook driewielers voor kinderen met een beperking beschikbaar?” 

Een goed idee, vinden we. We willen duurzame mobiliteit en de kans tot sporten met een speciaal aangepaste fiets mogelijk maken voor kinderen. Meer bepaald gaan we voor de aankoop van 2 driewielers, 2 driewielers met elektrische ondersteuning, 1 duofiets en 1 tandem.  

Waarom deze keuze? Met driewielers kunnen kinderen met een lichte beperking perfect manoeuvreren en zelfstandig fietsen. Voor kinderen die niet zelfstandig kunnen fietsen, is er de duofiets of de tandem. Die fietsen zullen we dan ontlenen, vermoedelijk in de regio Pajottenland-Zennevallei.  

Natuurlijk kiezen we voor degelijke en robuuste modellen. En in het wiel van de filosofie van de Fietsbieb zullen we ook proberen om tweedehandsfietsen op de kop te tikken. Daardoor kunnen we méér fietsen aankopen voor dezelfde prijs. Geef jij ons alvast een duwtje om de budgetmeet te halen?

fietsbieb

“Duurzame mobiliteit en kans tot sporten voor kinderen met een beperking? Dankzij aangepaste fietsen zetten we hen op weg in de fietsbieb”