G-ever in beeld: BASF

“We zien dat onze steun tot goede dingen leidt.”

De productievestiging van het internationale chemieconcern BASF in de Antwerpse haven is één van onze trouwe sponsors. Wij noemen hen onze G-evers: ze geven de G-sport financiële middelen, maar ze geven ook om G-sport. Aan het woord is Maureen Van de Steen, verantwoordelijk voor Events en social engagement bij BASF Antwerpen.

 

“Door de contacten met de stad en de provincie Antwerpen engageerde onze onderneming zich al een tiental jaar geleden voor het Jeugdsportfonds Camille Paulus, genoemd naar de toenmalig provinciegouverneur. We ondersteunden sportinitiatieven voor jongeren en in het bijzonder jongeren met een beperking. Dankzij het succes werd het deel G-sport op een hoger echelon ondergebracht binnen G-sport Vlaanderen. Daar krijgt BASF de kans om zinvolle G-sportprojecten op een brede schaal te ondersteunen.

De steun voor G-sport Vlaanderen sluit mooi aan bij onze aandacht om talenten bij onze eigen medewerkers te ontwikkelen. Die gedachte past ook goed bij ‘Supporters voor G-sporters’, waarmee we meer mensen met een beperking de mogelijkheid geven zich op sportief vlak te ontplooien.

BASF is ervan overtuigd dat mentaal en lichamelijk gezond blijven voor iedereen een noodzaak is. Dat keert ook terug in onze interne B-Fit campagne. Meer dan honderdvijftig onze medewerkers liepen mee in de Antwerp 10 Miles, waar we een cheque aan G-sport Vlaanderen schonken. Onze medewerkers kunnen daarnaast zelf ook bijdragen aan ‘Supporters voor G-sporters’. Ik was persoonlijk aanwezig op de slotapotheose van de crowdfunding, een warme gebeurtenis waar je aanvoelt dat de steun echt tot goede dingen leidt.

BASF krijgt van G-sport Vlaanderen return op verschillende vlakken. Op onze open ‘Zondag van de Chemie’ konden bezoekers en medewerkers meedoen aan een clinic rolstoelbasket. En elk jaar trekken zo’n vijftig medewerkers van BASF een dag op teambuilding naar Sport Vlaanderen Brasschaat, een sportcentrum met accent op G-sport. Als mensen geblinddoekt of in een rolstoel een outdoor sportparcours moeten afleggen, dan is dat een ervaring die bijblijft.

BASF teambuildingdag

G-sport Vlaanderen biedt haar sponsors een return op maat. Elk jaar trekken zo’n vijftig medewerkers van BASF op teambuilding naar Sport Vlaanderen Brasschaat, een sportcentrum met accent op G-sport. Als mensen in een rolstoel of geblinddoekt een outdoor sportparcours moeten afleggen, dan is dat een ervaring die bijblijft.

"We zijn van plan ook in de toekomst G-sport Vlaanderen te blijven steunen. BASF is ervan overtuigd dat elke euro goed besteed wordt om de maatschappij te sensibiliseren, taboes te doorbreken en ervoor te zorgen dat er meer materiaal voor G-sporters in sportclubs komt.” 

Maureen Van de Steen, BASF