Kanoclub De Paddel, Dikkebus

“Iedereen aan boord dankzij vierpersoons-pedalo’s”

Op 350 meter van onze club is er een maatwerkbedrijf met verblijf voor volwassenen. ’s Zondags maken ze een wandelingetje rond de vijver. Dat kan beter! 

We zien dat onze Franse zusterclub ‘La Deule’ al een tijdje met succes een G-sportwerking uitbouwt. Ook wij willen de G-sporter het kajakken laten ontdekken. Dat past in de visie van onze club om iedereen de kans te geven recreatief en competitief ‘aan boord’ te komen. 

Ons plan is de aanschaf van 5 vierpersoons-pedalo’s, zodat steeds twee G-sporters met twee begeleiders kunnen varen. We willen de G-sporters stapsgewijs leren kajakken. Van het pedalovaren evolueren ze via het kanovaren naar het kajakken in ‘sit on tops’-kajaks.  

Deze 5 pedalo's in polyethyleen vervangen onze oude polyester tweepersoons-pedalo's die al dertig jaar oud zijn. Niet alleen kan polyethyleen beter tegen een stootje, maar we verdubbelen ook de capaciteit van twee naar vier passagiers. Ideaal voor een perfect inclusief evenwicht.

“Dankzij 5 vierpersoons-pedalo’s kunnen 2 G-sporters samen met 2 begeleiders kanovaren, zodat ze later kunnen evolueren naar kajak”