Kennisloket

We leren elke dag bij over G-sport, mobiliteit, welzijn,... en deze kennis willen we graag met je delen.

Toch niet gevonden wat je zoekt? Of heb je nog aanvullingen, interessante thema's die je juist met ons wilt delen? Laat het ons weten!

Contacteer ons

 • Aangepaste rolstoelen, aangepaste fietsen, goalbalbrillen of startseinen met licht, ... het zijn maar enkele voorbeelden van aangepaste materialen die er voor zorgen dat sporters met een handicap 100% plezier kunnen beleven aan hun sport.  

  G-sport Vlaanderen biedt je een overzicht van verschillende G-sportmaterialen, waar je dit kan kopen en uitlenen.

 • Wil je een G-initiatie organiseren, een G-werking opstarten, je huidige club uitbreiden met een G-ploeg?  Of zoek je tips hoe je je training kan aanpassen voor een sporter met een beperking?

  Met enkele kleine aanpassingen in de lesopbouw, het materiaal of je aanpak, kun je veel bereiken.  Tips vind je in de brochures op deze pagina.

 • Ben je op zoek naar financiële ondersteuning voor jouw G-werking? Zowel als startende G-werking en als club die reeds enkele jaren bestaat, kan je aanspraak maken op een subsidie. Ook voor jouw laagdrempelig evenement of bovenlokale werking kan je financiële steun ontvangen. Ontdek hier op welke subsidiekanalen je beroep kan doen met jouw organisatie. 

 • ​​​​​In onze digitale bibliotheek  wordt kennis over de G-sportsector verzameld en voor iedereen opengesteld, zoals beleidsinformatie, wetenschappelijke studies, brochures en regelgeving.

 • Personen met of zonder erkende handicap kunnen op verschillende manieren een financiële of praktische ondersteuning krijgen. We hebben deze voor jou verzameld.

 • Begeleid je sporters met een handicap of wil je leren hoe dit moet? Ben je met jouw organisatie op zoek naar extra informatie over het omgaan met personen met een handicap of hoe je een G-werking kan opstarten? Dan zijn deze (G-sport) vormingen vast een meerwaarde voor jou!

 • Wat heb je aan een toegankelijke sporthal of het meest toegankelijke zwembad, als je er niet raakt? Toegankelijkheid begint bij het vertrekpunt van de sportbeoefenaar. Ontdek hier hoe je zelf aangepast vervoer kunt vinden.

 • Op je bestemming geraken, toegang hebben tot een gebouw en tot de functies in een gebouw lijkt vanzelfsprekend. Maar voor heel wat mensen met een beperking is dat niet zo. Deze pagina helpt je om je goed voor te bereiden en te informeren.  

 • Wil je je engageren als vrijwilliger voor G-sporters maar weet je niet hoe of waar te beginnen? Ontdek dan de nieuwe handige tool voor vrijwilligers van G-sport Vlaanderen vzw in samenwerking met het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk.