Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Jouw sporthelper eenvoudig waarderen en vergoeden via exxtra

Sara van exxtra deelt hoe hun platform G-sporters ondersteunt en voordelen biedt voor assistenten en budgethouders/hulpvragers.

Exxtra is een platform dat zich richt op de deeleconomie in Vlaanderen. Kun je ons meer vertellen over jullie missie en visie?

"

Zeker! Bij exxtra geloven we in het principe van het beste uit jezelf halen volgens jouw mogelijkheden, net zoals in de sportwereld. We ondersteunen budgethouders met hulp op maat, van a tot z, van administratie tot zorg. Dit betekent ook dat we personen uit je eigen netwerk kunnen vergoeden via het assistentiebudget, wat de toegang tot hulp vergemakkelijkt. We zijn ook trots op onze bijdrage aan G-sport Vlaanderen, waarbij we drempels verlagen zodat (potentiële) G-sporters actief kunnen deelnemen aan sport of beweging."

Wat zijn de voordelen voor assistenten die overwegen om via exxtra iemand te assisteren?

"Voor assistenten zijn er verschillende voordelen. Ze ontvangen een vergoeding via het assistentiebudget, wat hun inzet erkent en waardeert. Bovendien bieden wij ondersteuning bij het administratieve proces, zodat zij zich kunnen richten op de begeleiding die ze bieden. Dit is vooral waardevol in de context van G-sport, waar assistenten vaak een cruciale rol spelen in het ondersteunen van sporters met een beperking, psychische kwetsbaarheid of chronische aandoening."

Zijn er specifieke kwalificaties of voorwaarden waaraan een assistent moet voldoen?

"Ja, we zoeken mensen die betrouwbaar, gemotiveerd en empathisch zijn. Ze moeten goed kunnen samenwerken met personen met een ondersteuningsnood van welke aard dan ook en hen op maat kunnen ondersteunen.

We streven ernaar een omgeving te creëren waarin iedereen optimaal kan functioneren en zijn doelen kan bereiken. We verwelkomen alle assistenten die zich bij ons willen aansluiten en begeleiden G-sporters die op zoek zijn naar een manier om hun assistentie te vergoeden. Wist je trouwens dat je ook voor een buitenlandse stage, competities of vakantie beroep kan doen op onze assistentie?"

Ook op zoek naar assistentie of wil je een G-sporter efficiënt assisteren. Hieronder vind je meer informatie of laat je inspireren door het verhaal van Dimitri en Sander.

Meer weten over exxtra


Deel dit artikel

Krijg de laatste nieuwsberichten direct in je inbox

Inschrijven