Pers

Op deze pagina voorzien wij u van onze meest recente persberichten.

Neem voor beeldmateriaal (foto's en/of logo's) contact op met:
yolanda.monna@gsportvlaanderen.be

Bekende sporters steunen G-sporters

09/12/2020

Maak mee dromen waar. Zo klinkt de oproep van zes huidige en voormalige topsporters. Erwin Vervecken, Stijn Steels, Alison Van Uytvanck, Greet Minnen, Louis Croenen en Patrick Goots zetten hun schouders onder Supporters voor G-sporters, de crowdfundingcampagne van G-sport Vlaanderen vzw. 

Gazet van Antwerpen

Nieuwsblad

Wielerkrant

InVlaanderen.be

 

 

 

Betrek mensen met een beperking bij sportactiviteiten

04/12/2020

Sporters met een beperking, de G-sporters, hebben door de lockdown niet altijd toegang tot hun reguliere sportfaciliteiten, toch is sport essentieel voor het mentale en fysieke welzijn. Daarom doet G-sport Vlaanderen een oproep.

VRT NWS

VRT Het Journaal

 

 

 

 

 

Fusie G-sport Vlaanderen en Parantee-Psylos

24/11/2020

Parantee-Psylos en G-sport Vlaanderen, de twee grootste organisaties voor sporters met een beperking of kwetsbaarheid in Vlaanderen, fusioneren tegen 1 januari 2022. Samen zullen zij als één sterke organisatie meer Vlamingen met een beperking of kwetsbaarheid de kans geven om te sporten.

 

 

 

 

 

 

Fusietraject G-sport persmededeling Ben Weyts

24/11/2020

Parantee-Psylos en G-sport Vlaanderen, de twee grootste organisaties voor sporters met een beperking of kwetsbaarheid in Vlaanderen, fusioneren tegen 1 januari 2022. Met dat goede nieuws kwam minister van Sport Ben Weyts eerder vandaag naar buiten. 

Gazet van Antwerpen

Nieuwsblad

 

 

 

Crowdfundingscampagne Supporters voor G-sporters is van start

10/09/2020

G-sporters op zoek naar aangepaste sportmaterialen
Recordaantal deelnemers vierde editie crowdfunding G-sport Vlaanderen.

Gazet van Antwerpen

 

 

 

 

 

Essen start uniek deelfietsproject

22/09/2020

Er is een behoefte aan deelfietsen voor personen met een beperking. Daarom startte G-sport Vlaanderen vzw het pilootproject ‘deelfietsen’ op. De organisatie wil zo nagaan wat allemaal nodig is om dit soort deelmobiliteit in steden en gemeenten succesvol tot stand te brengen. Gemeente Essen stapt als eerste gemeente mee in het project.

ATV

Gazet van Antwerpen

 

 

 

Jaarverslag 2019 G-sport Vlaanderen

01/04/2020

Met genoegen presenteren wij ons jaarverslag 2019. Het geeft een overzicht in woord en beeld van al hetgeen waarmee onze organisatie het afgelopen jaar bezig is geweest, de belangrijkste evoluties in 2019 en een vooruitblik naar 2020.

 

 

 

 

Benefietconcert en feest voor Supporters voor G-sporters

12/11/2019

Om haar community van supporters en ambassadeurs te verbinden én te bedanken organiseert G-sport Vlaanderen een feestelijke avond met benefietconcert op vrijdag 29 november 2019 in Merksem.

Het Laatste Nieuws

Gazet van Antwerpen

 

 

Crowdfundingscampagne met steun van BV's

5 november 2019

De crowdfundingcampagne ‘Supporters voor G-sporters’ is in volle gang. Dit jaar vatten maar liefst 39 scholen, sportclubs, instellingen en zorgcentra de zoektocht aan naar aangepast sportmateriaal. Ook BV’s als Maarten Vancoillie en Guillaume Van der Stighelen tonen hun warme hart.