Pilootproject tolkuren

Sporten en bewegen toegankelijk maken voor doven en slechthorenden

Samen met Dovensport Vlaanderen hebben we in 2020 een proefproject getest voor het inzetten van Tolken Vlaamse Gebarentaal in de sport. We willen meer doven en slechthorenden aanzetten te sporten en hun inclusie in sport verder ondersteunen.

Doel

Doven en slechthorenden hebben niet zozeer nood aan aangepast sport- en bewegingsmateriaal of mobiliteitsoplossingen. Maar tolken Vlaamse Gebarentaal zijn wél een onmisbare factor in hun sport- en beweegactiviteiten. Momenteel zit deze ondersteuning niet vervat in onze crowdfundingcampagne.

Samen met Dovensport Vlaanderen (DSV) hebben we daarom een pilootproject opgestart over het inzetten van tolken Vlaamse Gebarentaal in een sport- en beweegcontext. We willen nagaan hoe we tolkuren kunnen integreren in onze crowdfundingcampagne. Dit alles om sporten en bewegen toegankelijk te maken voor doven en slechthorenden en de impact van tolken Vlaamse Gebarentaal zichtbaar maken

Training met doventolk

Door het inzetten van tolken Vlaamse Gebarentaal bij sporttrainingen in groep, kunnen meer doven en slechthorenden hun favoriete sport beoefenen.

Heb jij ook ideeën voor of vragen bij de inzet van tolken Vlaamse Gebarentaal in de sport? Neem een kijkje op de website van Dovensport Vlaanderen voor hun aanbod. En bekijk hier de oproep hoe je een aanvraag kan doen voor tolkuren.

Ook bij ons kan je natuurlijk terecht voor vragen en suggesties: info@gsportvlaanderen.be