Project Assist3D

Project Assist3D maakt aangepaste hulpmiddelen met behulp van 3D-printen

Assist3D (lees: Assisted), een onderzoeksproject van Mobilab & Care van hogeschool Thomas More, heeft als doel om hulpmiddelen voor het dagelijkse leven op maat te maken met behulp van 3D-scannen en printen. De onderzoekers werkten maar liefst 39 hulpmiddelen uit, waaronder ook een aantal cases voor de G-sport die wij aanleverden.

Assist3D pingpongpallet

Jens Ghesquiere kan dankzij een aangepast hulpstuk zijn pingpongpallet nu veel beter vasthouden en er harder mee meppen.

Dagelijkse sport

Naast de standaard hulpstukken die elke dag van pas komen, kwamen er ook vragen vanuit de G-sport. Zo werden er braillelabels voor op drinkbussen en sportoutfits van G-mountainbikers gemaakt. Ook Jens Ghesquiere kwam bij  het onderzoeksteam terecht. Hij heeft een aangeboren beperking aan beide handen, maar kan echt genieten van tafeltennis“Ik speelde echt met de rem op, want het is al gebeurd dat mijn palet meters uit mijn handen vliegt. Ik moest dus voorzichtig zijn. Daarom zorgt een hulpstuk voor een betere greep en zo speel ik veel zelfzekerder.”

Heb je een idee voor een volgende case? Voor een nieuw sporthulpmiddel of innovatieve oplossing? Laten we samen drempels voor G-sporters wegnemen, stuur je idee naar: info@gsportvlaanderen.be