TriToChange

TritoChange is een multisportevent dat op zaterdag 24 en zondag 25 april 2021 plaatsvindt in België. Deelnemers hebben de keuze uit 4 duatlon- en 6 triatlonafstanden die ze kunnen afleggen waar zij dat willen. De prestaties worden online geregistreerd. De opbrengsten van het event gaan integraal naar Belgische G-sporters. 
 
TritoChange heeft als missie de triatlon- en duatlonsport op een laagdrempelige manier naar een actief en breed publiek te brengen. Op de meest inclusieve manier mogelijk in moeilijke corona-omstandigheden. Vandaar de aandacht van de duatlon- en triatlonwereld voor G-sporters, wat het uitzonderlijke karakter van TritoChange onderstreept. Het overgrote deel van de Belgische professionele triatleten staat achter dit initiatief dat de verschillende landsdelen overstijgt. Zowel de Waalse, Vlaamse als Belgische triatlonfederaties werken eraan mee. 

 

Leg je eigen parcours af Daarom gaat TritoChange uit van het principe ‘Race your own track’: je start waar jij dat wil. Er is geen sociale druk van een wedstrijdlocatie waar duizenden mensen aanwezig zijn. Initiatiefnemer Olivier Smekens keerde in 2019 na 18 jaar in het buitenland terug naar Belgie. Olivier is CEO van ICT bedrijf Soluz.io en ervaren Ironman-triatleet en marathonloper: “Het competitieve element komt bij TritoChange op de tweede plek. Belangrijker is: jezelf overtreffen en uitdagen, bewegen en geloven in de toekomst. Sporters hebben het voorbije jaar weinig kansen gekregen zichzelf uit te dagen. TritoChange geeft hen daartoe de kans door een duatlon of triatlon af te leggen zonder dat het om een massa-evenement gaat. Ze hebben de keuze uit 4 duatlon- en 6 triatlonafstanden – voor ieder wat wils. Bovendien geeft TritoChange aan sporters de mogelijkheid iets te betekenen voor anderen, in dit geval de G-sporters.”

TriToChange