Woon- en Zorgcentrum Blijvelde, Kortemark

“Fit en gezond in onze bewegingstuin”

Blijven bewegen is de boodschap voor onze 65-plussers. Het houdt hen fit, vertraagt het proces van veroudering en dementie, en kadert binnen valpreventie. Maar hoe geven we onze bewoners altijd toegang tot sportinfrastructuur? 

De oplossing: een bewegingstuin die toegankelijk is van op het terras. Daar kunnen onze bewoners professionele begeleiding krijgen en tijdens het bewegen samen genieten van de buitenlucht. Natuurlijk moeten de toestellen niet alleen bestand zijn tegen weer en wind, maar ook aangepast zijn aan de fysieke noden van onze bewoners. 

Daarom gaan we voor een stevige rolstoeltoegankelijke zitfiets met armleuningen en twee extra voetsteunen. Daarnaast voorzien we een in hoogte verstelbaar armrotatietoestel waarmee twee personen tegelijkertijd en toch afzonderlijk van elkaar draaischijven en handtrappers kunnen bedienen. Met deze bewegingstuin verhogen we de levenskwaliteit van onze bewoners op heel wat vlakken!

“We maken een bewegingstuin in openlucht met een rolstoeltoegankelijke zitfiets en een armrotatietoestel om onze bewoners fit te houden”